Padleturer høsten 2023

Her finner du oversikt over arrangementene mine i nær tid framover.
Eg anbefaler i tillegg å følge med på mine Facebook-sider ReigstadUnlimited der du finn den mest oppdaterte arrangementslista.
Du kan alltid sende ein uforpliktande forespørsel til meg om desse arrangementene, eller om du tenker på eit privat arrangement som for eksempel barnebursdag (doble kajakker om ønskelig, 4-8 barn), voksenbursdager, familietur, blåtur, vennegjeng.
For påmelding eller forespørsel om arrangement send meg ein epost på laila.reigstad@gmail.com

Mandag 23. oktober 2023 kl 17-21:
UHØYTIDELIG INTROKURS TIL MØRKEPADLING!

LÆR DEG MØRKEPADLING!
Endelig kan jeg igjen invitere til padletur i skumring og mørke!
Disse turene har jo vært fast vinterunderholdning i mange år, men ikke i fjor fordi da mye av min tid gikk til det å være redaktør for magasinet Padling.
Dere damer er så greie når dere etterspør slike turer, så jeg gleder meg til vi ses! Flere av dere har vært med før, så kom gjerne å få en repetisjon og litt ny kunnskap, samt en herlig tur blant likesinnede damer i sin beste alder.
Disse mørkepadlingsturene er for deg som er nybegynner. Vi padler ikke langt og ikke i krevende forhold som bølger og vind. Du må ha Våttkortet fra Introkurset (4 timer) eller Grunnkurset (16 timer) for å bli med.

Jeg har valgt å kalle dette et introduksjonskurs til mørkepadling fordi vi her gjennomgår i praksis hvordan man forbereder seg til mørkepadling både med tanke på bekledning og på det at vi skal være synlige for andre trafikanter på sjøen.
I tillegg lærer du smarte triks om hvordan man padler når det er mørkt. Her tenker jeg både på plasseringen vår i forhold til skipsleder og marinaer, hva vi gjør når båter nærmer seg, men også på hvordan man forflytter seg som gruppe, og om kommunikasjonen innen gruppen når vi ferdes i mørket.

Som alltid blir det hele pakket inn i en padletur med god stemning, i et miljø der dere kan spørre om alt, kvinne til kvinne.

Dette er for øvrig den perfekte tid på året å starte med mørkepadling, fordi vi begynner i dagslys, glir over i skumring og så blir det mørkt. Man får med seg alt.
Vi møtes i ReigstadUnlimited-naustet ved Gamlevegen på Misje klokken 17, og er tilbake der til rett før klokken 21, slik at du kommer deg helt hjem før det blir altfor seint.

Kursavgift er 700 kroner for de fire timene, og inkluderer:
-Lån av kajakk med alt utstyr (vest, åre, spruttrekk, pumpe, svamp).
-Pakkeliste om hva du må ha med til mørkepadlinger
-Gjennomgang av hvordan vi oppfører oss utpå når det er mørkt.
-Gjennomgang av hvordan vi kommuniserer innad i gruppen når det er mørkt.
-Du får varm drikke undervegs i kurset.
-Du får bilder fra turen i etterkant.

Dersom du trenger å leie tørrdrakt med padlesko, så kommer det 300 kroner i tillegg.
Du må selv ha med en lett matpakke, varmt tøy (du får pakkeliste), et sitteunderlag og en hodelykt.

Meld deg på til instruktør Laila Reigstad via laila.reigstad@gmail.com
Påmeldingen er bindende.
Gjør oppmerksom på at det er få plasser på dette kurset slik at utbyttet blir maks.


Lørdag 28. oktober kl 10-14:
KURS I MATLAGING MED OMNIA-turstekeovn!

Har du en OMNIA-stekeovn?
Trenger du inspirasjon og hjelp til noen deilig retter?
Eller har du lyst å prøve en OMNIA-stekeovnen, for å se om det er noe for deg?
Da er du herved invitert til kurs i OMNIA-stekeovn, og det på et svaberg nær deg!

Man kan lage utrolig mange forskjellige retter i OMNIA-ovnene, retter som ingen tror er mulig ute i naturen, langt fra stekeovnen. Med OMNIAen kan du virkelig sprite opp enhver tur, og påfølgende vil du høste cred fra de du har med på turen! Lover!

Hva er en OMNIA-stekeovn?
På lik linje med Volvo, Ikea og Primus, så er OMNIA-stekeovnen en svensk oppfinnelse. Ovnen har vært brukt av bobilgjengen i mange år, og har etter hvert nådd oss friluftsmennesker, eller oss som godt kunne finne på å gå til en park og steike noe snadder der!
OMNIA-ovnene består av tre deler: en bunnplate, så formen der selve maten ligger, samt et lokk på toppen.
Det geniale er at det er et hull i midten og det gjør at den varme luften fra gassbrenneren stiger opp midt i formen, samtidig som varm luft samles over og under formen der maten ligger.
Dermed stekes maten fra under- og oversiden samtidig, og er like effektiv som stekeovnen du har hjemme! Og da dukker det opp et vell av ulike retter man kan lage midt ute i villmarken, på fjellturen, i parken eller på et svaberg, slik vi skal! Jeg lager mange varierte måltider og snacks, som for eksempel kanelboller, vaniljekrans, popcorn, fløtegratinerte poteter, lasagne, foccacia, bløtkake og pommes frites. Og omtrent alt derimellom!

Hva skal vi gjøre disse fire timene?
Vi møtes på Misje og går en kort fottur på 15 minutter til et flatt og fint svaberg. Her monterer vi opp OMNIA-stekeovnene. Ta med din egen dersom du har, eller lån av meg dersom du ikke har egen. Jeg har også med gode gassbrennere til oppsettet. Jeg lærer deg alle triks om oppsett, vindhensyn, gass, gassbrennere, hva du trenger av utstyr, og såklart tilberedning.
Vi lager to retter, en lunsjrett og en dessert. Da er du klar til å invitere flokken din på et måltid ute i naturen! Jeg kommer med forslag til ulike retter og så spiller ball oss imellom når det kommer til hva dere vil lage.
Jeg har med alle ingrediensene, og altså ovner og gassbrennere til de som trenger. Gi melding om du vil har med egen ovn eller ikke. Du får oppskrifter, disse kan du ta med hjem om du vil. Vi nyter maten på svaberget straks den er ferdig stekt. Snadder!

Hvorfor jeg holder kurs i dette?
Jeg er virkelig fan av god turmat, både på korte og lange turer, og med dette er du invitert rett inn i mitt utematunivers. Jeg som holder kurset, har hatt OMNIA-stekeovner siden 2015. I sommer laget jeg 1200 porsjoner av lunsj og middag i villmarken på Grønland, der mange retter ble tryllet frem i de fire OMNIA-ovnene jeg hadde med! Dette var så kjekt, og jeg har fått mange forespørsler fra folk som vil lære å bruke OMNIA og som vil ha oppskrifter. Dermed setter jeg opp dette kurset, der du får både konkrete oppskrifter og førstehåndskunnskap med OMNIA!

Tid og oppmøte:
Vi møtes på Misje i Øygarden (nær Ågotnes) lørdag 28. oktber kl 10, og holder på til kl 14. Det tar rundt 35 minutter å kjøre fra Bergen sentrum til Misje. Du får tilsendt oppmøtelokalitet og parkering ved påmelding.

Innhold, pris og påmelding:
Kursavgiften inkluderer alle ingredienser til de to rettene, oppskrifter som du får med hjem, opplæring i smart bruk av OMNIA, oversikt over mulig tilbehør, vedlikehold av ovnen, og hva som er smart å ta med hjemmefra. Du som ikke har egen OMNIA eller gassbrenner får låne dette. Kurset varer i fire timer og koster 799 kr.
Du melder deg på til kursholder laila.reigstad@gmail.com
Påmeldingsfrist er 24. oktober. Påmeldingen er bindende. Begrenset antall plasser.

Kurset er helt uavhengig av produsenten av OMNIA eller forhandlere av OMNIA. Jeg brenner bare for å lære deg super og overraskende turmat i en fantastisk stekeovn!

Velkommen til en kort fottur med OMNIA, ny kunnskap, lassevis av deilig mestring og, ikke minst, god mat!