DERFOR LAGER JEG «FEMININT FRILUFTSLIV»

Når jeg nå utvikler «Feminint Friluftsliv», er det mine møter med oss kvinner og våre spørsmål som er kjernen i inspirasjonen. Gjennom mine egne friluftsopplevelser, og som arrangør og leder av padleturer og fjellvandringer de åtte siste årene, har jeg møtt utallige kvinner med nysgjerrighet og et ønske om kunnskap. Og det er nettopp disse spørsmålene og disse møtene  som har ledet til at jeg har laget denne unike friluftsappen. Og fortsatt lager, fordi den utvides hver måned!

Har holdt på omtrent hver dag de siste to månedene, så ingen fritidsproblemer akkurat 🙂
Jeg brenner for at mer kunnskap vil gi gøyere og hyppigere turer i naturen 🙂

I dag har jeg lyst til å dele hvorfor og hvordan «Feminint Friluftsliv» ble til, og hva som inspirerer meg!

  1. Jeg lager appen «Feminint Friluftsliv» som et svar på det tydelige behovet for dedikerte friluftslivsressurser spesielt for oss kvinner, siden vi lurer på mye annet enn hva Lars Monsen serverer oss i statskanalen!
  2. Jeg ser at mange kvinner føler seg usikre på friluftsliv, noe som begrenser det å bare dra ut i naturen, mestre og nyte den.
  3. Under mine padleturer her på Vestlandskysten og i høyfjellet, samt på de årlige Grønlandsturene, møter jeg kvinner som uttrykker et sterkt ønske om å øke sin kunnskap og ferdigheter innen friluftsliv. Ønsket om å mestre alle delene av friluftslivet, for eksempel mat, bekledning, overnatting og det å holde varmen.
  4. Som erfaren turleder legger jeg merke til at kvinner ofte står overfor unike spørsmål og utfordringer knyttet til det å være kvinne på tur. Dette gjelder særlig innen personlig hygiene, det å gå på toalettet i naturen dag etter dag, og det å holde seg varm nok i teltleiren og ikke minst hvordan man unngår å ligge i flere timer i soveposen å ikke få sove fordi man er så kald.
  5. Jeg identifiserer et gap i tilgjengelige ressurser og har gått rundt og tenkt på om det er et behov for en plattform som fokuserer på oss kvinnenes spesifikke behov og interesser i friluftslivet. Et sted vi kvinner kan blomstre, dele turglede og erfaringer!
  6. Drevet av min lidenskap for natur og ønsket om å styrke kvinner, og sikkert litt friluftsarv fra mine nå døde foreldre, er jegblitt supermotivert til å skape et inkluderende og støttende læringsmiljø gjennom denne appen! Det har liksom kommet helt naturlig.
  7. Mitt mål er å tilby et sted hvor kvinner kan lære om friluftsliv fra kvinnelige perspektiver og dele erfaringer.
  8. Mitt håp er at «Feminint Friluftsliv» skal bygge selvtillit og utvikle ferdigheter, og gjøre friluftslivet mer tilgjengelig for oss kvinner.
  9. Jeg ønsker at «Feminint Friluftsliv» skal være mer enn bare en kunnskapskilde; det skal også være en plattform for fellesskap og gjensidig støtte.
  10. Inspirert av de positive tilbakemeldingene jeg har fått, utvikler jeg «Feminint Friluftsliv» til å bli en banebrytende ressurs som endrer hvordan vi kvinner kan skaffe oss kunnskap på en lett og tilgjengelig måte på mobilen!

I stedet for å ta mange ulike kurs og bruke ettermiddager og helger, og masse penger, til å reise bort for å lære, så tilbyr denne appen et sted der alt er samlet slik når du først drar ut, så kan du faktisk tingene! Ikke bare teori, nei også i praksis, både fordi det i appen er gjennomgang av oppsett av utstyr, men også fordi vi møtes hver torsdag kl 20-21 og gjør praktisk friluftsliv sammen <3

Takk for at du viser interesse for appen! 

PS! På bildet under ser du litt av sirkuset da TV2 Nyhetskanalen inviterte Feminint Friluftsliv på DIrektesending 30. desember 2023! Vi var 16 damer i vår beste alder og bidro garantert til underholdning hele den dagen på repeat på TV2 Nyhetskanalen!