EG HAR SKREVET PADLEBOK!

Magasinet Padling og www.padlesiden.no utgis av mediebyrået MedieVekst i Oslo. Da de i mai 2021 spurte om eg kunne skrive ei nybegynnerbok i havkajakk, ja så kjente eg på meg at det kunne eg godt tenke meg 🙂
Så etter mine allerede oppsatte padlearrangementer i mai-juni 2021 satte eg meg på heimekontoret og skreiv denne lettleste, informative oppslagsboka for nybegynneren i kajakk: «Alt nybegynneren trenger å vite om havkajakk».

Det er rundt 10 år siden det kom ut en norsk padlebok i denne sjangeren, og boka har blitt meget godt mottatt, både som gratisgave når du blir abonnent på Padling/www.padlesiden.no og til salgs i kajakk og sportsbutikker rundtom i landet.

Både Norges Padleforbund og Redningsselskapet er med som sponsorer av boken.

Dette er boken for deg som er nybegynner i havkajakk!
Har du Våttkort fra et Intro- eller Grunnkurs?
Ikke tatt padlekurs i det hele tatt?
Her har du en lettlest og informativ oppslagsbok om hvordan padle havkajakk.

Hvorfor finnes det så mange typer padleårer, hvilket spruttrekk passer til meg, hvordan bør padlevesten være, og hvilken kajakk bør jeg kjøpe? Hvordan skal jeg kle meg på padleturen, hva er egentlig forskjellen på tørrdrakt og våtdrakt?

Hvordan holder jeg padleåren, hvordan sitter jeg, hvordan snur jeg kajakken, hvordan svinge effektivt, hvordan padle raskt, og kan man padle sidelengs?

Hvor er egentlig min plass i trafikkbildet på sjøen, har båtene vikeplikt for meg, hvordan krysse en skipsled, gjelder Allemannsretten, og kan jeg gå i land hvor jeg vil?

Hvor høye bølger håndterer jeg, hvor sterkt blåser det, hvilke apper er smart å ha, kan jeg stoppe en kantring? Skadeforebygging, sikkerhetsutstyr, førstehjelpsutstyr, og redning av både padlevenn og deg selv.


Bli kjent med viktige aktører i ditt padleliv, nemlig to av bokens bidragsytere Norges Padleforbund og Redningsselskapet. Og glem ikke at er du i Oslo, så stikk innom DNT Oslo og Omegn like ved Operaen, og lån deg en kajakk til urban padling!

Ta kontakt med meg om du vil ha tak i boken, så hjelper eg deg. Må jo få spre det glade padlebudskap 🙂

Lær noe nytt, tenk noe nytt, og prøv noe nytt.
God tur!