Intervju om FeminintFriluftsliv i magasinet Padling!

Jeg er stolt over å kunne dele nyheten om at jeg nylig ble intervjuet av Marte Østmoe, redaktøren for magasinet Padling, om min app «Feminint Friluftsliv»!
Artikkelen på fire sider vil bli presentert i magasinets marsutgave, som utgis på den internasjonale kvinnedagen, 8. mars. Denne marsutgaven av Padling tar et dypdykk i kvinnenes bidrag og roller innen padlemiljøet, inkludert «Feminint Friluftsliv» som et nytt initiativ.


«Feminint Friluftsliv» er et resultatet av åtte år med dedikasjon, dialog og direkte spørsmål fra kvinner engasjert i friluftsliv. Appen tilbyr en skreddersydd tilnærming til friluftslivet, og siden den er svar på kvinners spørsmål, er appen blitt utformet for spesielt å øke kvinners mestring i naturen. Fra praktiske tips til inspirerende historier, strekker appens innhold seg fra å forberede dagsturer med kajakk til å takle flerdagers ekspedisjoner i villmarken.

Feminint Friluftslivs relevanse for padlere:

  • Forberedelse til turen: Appen gir verdifulle råd om smart pakking, hva du må ta med for å holde varmen, og opplysende veiledning om å velge sted for leiroppsett, og til og med hvordan plassere teltdøren! Dette er essensielt for en vellykket padletur, både med og uten overnatting!
  • Miljøbevissthet: Underviser i Leave No Trace-prinsipper, slik at vi alle er med å bevare våre naturlige omgivelser. Dette gjelder både med tanke på bålbrenning, teltoppsett, matlaging og toalettbesøk.
  • Mental velvære: Appen tilbyr ressurser for mestring av det å være mørkredd, og det å kjenne på den mentale roen som naturen gir, både til lands og til vanns. Dette er noe som er avgjørende for de utfordrende dagene på vannet, og når man telter i den mørke årstid.
  • Praktiske friluftstips: Dekker smart bekledning, ulike måter å overnatte ute og hva som er good/bad med hver av de, gjennomganger av matlagingsutstyr, kommer med matoppskrifter på ekstra god turmat, og ikke minst tips til glam på tur, alt dette for å maksimere komforten og gjennomførbarheten av turene. Oppsummert gir dette en dypere turglede, fordi man opplever mestring og kunnskapsøke.

Mitt intervju med Marte Østmoe i Padling markerer et viktig øyeblikk for «Feminint Friluftsliv». Martes engasjement for å løfte frem kvinnenes stemmer og historier i padlesporten gjennom denne magasinutgaven er ikke bare viktig; det er revolusjonerende i magasinets 22-årige levetid!
Dette spesielle fokuset på kvinners erfaringer og behov i friluftslivet gjør marsutgaven av Padling-magasinet til en må-lese for alle som er interesserte i padling og friluftsliv. Følg derfor med på marsutgaven av Padling-magasinet for å lese hele intervjuet og lære mer om hvordan «Feminint Friluftsliv» kan forbedre og berike dine padleopplevelser. Bli abonnent på magasinet Padling, les artikkelen på www.padlesiden.no, eller løp og kjøp på Narvesen i mars!

Og såklart er du velkommen inn i appen Feminint Friluftsliv, selve kilden til den dypere turgleden fordi du lærer alt det praktiske!
Husk at vi oså har livesending hver torsdag kl 20-21, der du stiller spørsmål om det du lurer på, og der vi gjør praktisk friluftsliv sammen!

Vi ses i magasin, på nett, i appen og på livesending (hvis du vil)!