Mat på padletur

Mat på padletur er så mykje meir enn tomatsuppe, polarbrød og pølser!
Her har du eit knippe av mine favorittar, som eg lager på svaberget undervegs på padleturen!

På fransk heiter pannekaker crepes, og dei er laga av hvetemel. Men, dersom dei er laga av bokhvete så heiter dei galetter, og er typisk for Bretagne! Galetten på bildet er klassisk tillaga med egg, skinke, løk, tomat og champignon. Sånn lunsj blir man glad av halvvegs i padleturen!
Foccacia med rosmarin, feta og soltørka tomat steikt i bakerovnen på stormkjøkkenet….
Nysteikte hjorte-kjøttboller med sjalottløk…..
Tomater fyllt med mozarella og heilt nykutta basilikum…..
….kan du kjenne kor godt ein buffet på svaberget dufter?
Blåklokker, nyplukka sådan, smaker sødt, og er ikkje giftige slik eg vart opplært i barndommen!
Er du inuit og har bursdag om sommaren kan det godt hende at familiens eldste plukker ein bærepose med blåklokker, blander dei med vatn og litt sitron og trekker det i 10-15 minutt.
Vi lagde dette til dessert på Grønland i sommar. Suppa vart indigo-farga, som ingen tidlegare suppe vi har sett. Vil anbefale å ha mindre sitron i enn 3 sneier, da denne syra tok litt av den gode, søte blåklokkesmaken!
Lykken er å høste sin eigen dessert i villmarka!
Sjølvplukka blåskjell ein øde plass på Grønland!
Smelt smøt i steikepanna, legg opp i finhakka kvitløk og raud chilli. Legg dei vaska blåskjellene oppi og vend på dei etterkvart. Blåskjeelen vi åpne seg etter kor tid. Tøm fløyte rett over på dei og la det småkoke i 5 minutt.
Dette er verdens beste forrett på padleturen, intet mindre!
Det skal så lite til, det tar så kort tid og det smakar himmelsk på padletur:
Steik grønne asparges til dei er al dente,
dryss ferdigsteikt bacon over og vend til det er varmt,
strø over granatepler
og tøm på fløyte.
Når fløyten bobler sneier du over parmesanost….
og VIPPS er måltidet på svaberget løftet ein god del hakk opp i frå tomatsuppe med makaroni 😉
Denne gulldekka-brownien med fersk mynte smaker herlig i lunsjen på svaberget under padleturen!
Kajakk-pepperkaker til julepadlingsturene!
I den mørke sesongen plukker vi kråkeboller på padleturene og spiser rå rogn! Kortreist luxusmat!